fbpx

Sannis tässä moi!

 

Minut nimettiin Sanna-Maijaksi 80-luvun alkupuolella. Kasvaessani minulle yritettiin kovasti keksiä erilaisia lempinimiä, mutta en ollut tyytyväinen niistä yhteenkään.

Kaikki muuttui, kun muutimme perheemme kanssa Helsingistä maalle, idylliseen Fiskarsin kylään ollessani viisivuotias. Tutustuin ikäiseeni naapurintyttöön ja hän heitti jo heti ensimmäisenä tutustumispäivänä: ”Sulla on liian pitkä nimi, sä oot nyt Sannis” ja Sannishan minusta sitten tuli.

Menin kotiin ja ilmoitin asiasta vanhemmilleni ja pikkuveljelleni, jotka hyväksyivät päätökseni mukisematta, sen verran päättäväisenä marssin kotiini ja kuulutin uuden lempinimeni.

 

Kun menin kouluun, kerroin opettajilleni, että minua kutsutaan Sannikseksi ja näin he tekivätkin… paitsi ruotsinopettajani, joka itsepäisesti kutsui minua neiti Nyberghiksi. Vuosien varrella perheeni, sukulaiseni, ystäväni, opettajani, omat oppilaani ja muut ympärilläni olevat ihmiset ovat kutsuneet minua Sannikseksi ja Sanna-Maija on jäänyt lähinnä virallisiin papereihin. Siksi tuntuikin oikealta liittää kutsumanimeni oman yritykseni nimeen.

Kuten jo viisivuotiaasta Sanniksesta on saattanut päätellä, olen aina ollut kova touhuamaan ja pysynyt päätöksissäni. Unelmani eivät ole pysyneet kaukaisina haaveina, vaan olen päättäväisesti lähtenyt niitä toteuttamaan. Jo ala-asteella päätin, että minusta tulee tarkkiksen opettaja, muutan ulkomaille ja opin espanjan kielen. Lukion jälkeen päätinkin pitää välivuoden ja opiskella espanjaa ennen yliopistoon hakua. Lopulta Espanja vei mennessään ja asuinkin Málagassa, Espanjan Aurinkorannikolla, lähes seitsemän vuotta ja opiskelin erityisopettajan tutkintoni Málagan yliopistossa. Tutkinnon suoritettuani oli aika palata Suomeen.

Olen toiminut erityisluokanopettajana vuodesta 2010 pääkaupunkiseudulla. Työssäni olen kohdannut paljon lapsia, joilla on neuropsykiatrisia erityispiirteitä ja pyrkinyt auttamaan heitä parhaani mukaan niin opinnoissaan kuin omassa kasvussaan yhteisön jäseneksi. Olen käynyt erilaisia opettajan täydennyskoulutuksia liittyen positiiviseen ja voimavarakeskeiseen pedagogiikkaan sekä tietoisuustaitojen käyttöön luokkahuoneessa.

Päädyin ratkaisukeskeisen neuropsykiatrisen valmentajan opintoihin syksyllä 2015, koska halusin oppia lisää ratkaisukeskeisyydestä ja halusin lisää konkreettisia työkaluja pakkiini. Opinnoista onkin ollut hurjasti apua jokapäiväisessä työssäni koululuokassa kuin myös muissakin elämän vuorovaikutustilanteissa. 

Koin, että neuropsykiatrisen valmentajan koulutus ei antanut minulle kuitenkaan riittävästi työkaluja valmennustyöhön, joten päätin ryhtyä opiskelemaan LCF Life coachiksi Valmentamossa syksyllä 2016. Nepsy-valmentajan ja elämäntaidonvalmentajan koulutukset ovat yhdessä antaneet minulle vahvan teoreettisen sekä käytännöllisen pohjan valmentajana toimimiseen ja nyt koen olevani valmiimpi valmentaja ja kykenevä auttamaan asiakkaitani tunnistamaan omat vahvuutensa ja löytämään oman loistonsa. Tämän lisäksi olen myös kouluttautunut lasten ja nuorten tunne- ja tietoisuustaito-ohjaajaksi, mikä tuntee entisestään muita koulutuksiani.

Valmennan lapsia, nuoria, aikuisia sekä lapsiperheitä. Jos olet kiinnostunut valmennuksessa, ota ihmeessä yhteyttä ja keskustellaan lisää!

Missioni

”Missioni on tukea lapsia, aikuisia sekä perheitä tunnistamaan omat vahvuutensa!”

Join

Work With Me