fbpx

vanhempien mentorointi

Ota käyttöön vanhemmuutesi vahvuudet 

Vanhempien mentorointi

 

Erityislapsen vanhempana on usein vaikea saada apua. Pääset ehkä keskustelemaan asioista johonkin, mutta käteen ei jää mitään konkreettista. Hyvällä tuurilla saat muutamia vinkkejä, joita kokeilla, mutta kokonaisvaltainen tuki ja apu puuttuu.

Olen kehittänyt vanhemman mentorointiohjelman, jotta sinä saat omat vahvuutesi käyttöön vanhempana ja saat oikeasti henkilökohtaista apua erityislapsiarkeen.

 

Mentorointi koostuu yhteensä neljästä osiosta:

1. Alkukartoitus: Alkukartoitukseen kuuluu kartoituspuhelu (30 min.)  sekä kyselyyn vastaaminen. Alkukartoituksen myötä saan selkeän kuvan siitä, millaisia ovat perheesi tai lapsesi haasteet ja minkälaiset asiat niihin vaikuttavat. Lisäksi kartoitan, millaiset asiat toimivat ja mitkä ovat perheen vahvuudet sekä voimavarat. 

 

2. Analyysi: Alkukartoituksen pohjalta laadin analyysin, mietin sopivia vaihtoehtoja perheenne tueksi sekä teen alustavan toimintasuunnitelman. Suunnitelma ei ole tässä vaiheessa vielä lopullinen, vaan se tarkentuu valmennuspuhelun myötä.

 

3. Valmennuspuhelu (75 min.), jonka aikana teemme yhdessä toimintasuunnitelman. Käymme yhdessä läpi ajatuksia alkukartoituksen ja tekemäni alustavan suunnitelman pohjalta ja lyömme lukkoon tavoitteet ja toimintaohjeet seuraavien viikkojen ajaksi. Sinun ei tarvitse valmennuspuhelun aikana kirjoittaa mitään ylös, mutta halutessasi saat merkitä muistiin saamiasi oivalluksia. Saat valmennuspuhelun jälkeen minulta selkeät kirjalliset toimintaohjeet, jotka olemme yhdessä puhelun aikana sopineet.

 

4. Seurantapuhelu (45 min.) pidetään 2-4 viikon kuluttua valmennuspuhelusta. Sen aikana arvioidaan yhdessä, miten on mennyt, mitä tavoitteita on saavutettu, mitä ei, mikä on muuttunut, mitä tarvittaisiin lisää ja mikä olisi seuraava askel.

 

 

Vanhempien mentorointi tapahtuu puhelimen tai videopuhelun välityksellä ja siihen voi osallistua yksi tai kaksi vanhempaa samanaikaisesti.

Jokainen mentorointi on oma kokonaisuutensa ja toimintasuunnitelmat tehdään henkilökohtaisesti juuri sinun ja sinun perheesi tarpeita ajatellen. 

Koko mentoroinnin ajan (n. 4-6 viikkoa) sinulla on lisäksi minun tukeni kaikissa vaiheissa. Jos tarvitset lisätukea, voit aina olla minuun yhteydessä sähköpostitse. 

Ota yhteyttä alla olevan lomakkeen kautta ja varataan sinulle maksuton konsultaatio / alkukartoituspuhelu ja mietitään yhdessä, olisiko mentorointiohjelma hyödyllinen sinulle ja perheellesi.

Konsultaatiopuhelu ei sido sinua mihinkään. Toimithan kuitenkin nopeasti, sillä voin kerrallaan ottaa vain muutamia asiakkaita!

 

Ota yhteyttä

12 + 6 =