fbpx

Vanhempana oleminen ei aina ole helppoa. Mikään ei voi täysin valmistella sinua kaikkeen siihen vastuuseen, haasteisiin ja epävarmuuteen, jota lapsen kasvattamiseen liittyy. Et voi myöskään varautua siihen rakkauteen, siihen, miten se palkitsee ja siihen uskomattomaan energiaan, jonka voit löytää sisältäsi taistellaksesi lapsesi puolesta.

 

Useimmat vanhemmat haluavat kasvattaa lapsistaan optimistisia, joustavia ja ystävällisiä itseään ja muita kohtaan. Olemme kuitenkin tottuneet toimimaan ikään kuin väärästä suunnasta käsin. Yritämme saavuttaa positiivisia tuloksia kielteisin keinoin. Yritämme poistaa tai parantaa heikkouksiksi tai huonoiksi tavoiksi kokemiamme asioita, kiellämme, komennamme ja määräämme. Tämä käy pidemmän päälle hyvin raskaaksi etenkin lapsen kanssa, joka haastaa käyttäytymisellään joka päivä. Kuka tahansa väsyisi tällaisen taakan alla, niin aikuiset kuin lapsetkin.

 

Vaihtoehtoja kuitenkin on olemassa. Voit haastaa nämä kielteiset tottumukset ja tehdä asiat toisin. 

 

Tutkimukset osoittavat, että luonteenvahvuuksien huomioimiseen perustuva vanhemmuus on hyödyllistä kaikenikäisille lapsille, niin pienemmille kuin teini-ikäisillekin. Vahvuuksiin perustuva vanhemmuus voi auttaa vanhempia tuntemaan vähemmän stressiä ja luomaan paremmat selviytymiskeinot arkeen. Se johtaa hyvinvointiin, lasten parempiin akateemisiin saavutuksiin, sitoutumiseen ja entistä suurempaan vahvuuksien hyödyntämiseen.

 

Tästä päivästä eteenpäin keskityn kertomaan teille luonteenvahvuuksista ja siitä, miten niitä on mahdollista hyödyntää lapsen kasvatuksessa. Tässä blogitekstissä jo aiemmin linkitetyistä artikkeleista voit lukea lisää luonteenvahvuuksista, jos ne eivät ole sinulle käsitteenä vielä tuttuja.

10 asiaa, jotka voit saavuttaa, kun alat keskittyä omiin vahvuuksiisi vanhempana

Löydä omat ydinvahvuutesi ja onnistu tavoitteissasi

 

Joka kuukausi kerron lisää luonteenvahvuuksista sekä esittelen kuukauden  luonteenvahvuuden. Jotta saat kaiken irti luonteenvahvuuksiin perustuvasta lasten kasvatuksesta, kutsun sinut seuraamaan myös some-kanaviani, Facebookia ja Instagramia, joissa jaan enemmän tietoa ja vinkkejä. Klikkaa kanavat seurantaan ylläolevista linkeistä.

 

 

luonteenvahvuutena luovuus

 

Luovuus tarkoittaa uusia tapoja tehdä asioita. Se on kekseliäisyyttä, ennakkoluulottomuutta, rohkeutta kokeilla uusia asioita tai uusia tapoja toimia. Se on taitoa ratkaista ongelmia omaperäisellä tavalla.  Luova henkilö löytää vaihtoehtoisia tapoja toimia silloinkin, kun muiden mielestä ei ole enää muuta tehtävissä. 

 

 

Luonteenvahvuusluokituksessa luovuus kuuluu viisauden hyveeseen. Viisaus kuvaa vahvuuksia, jotka auttavat sinua keräämään ja käyttämään tietoa. Muita viisauden hyveeseen kuuluvia vahvuuksia ovat uteliaisuus, arviointikyky, oppimisen ilo sekä näkökulmanottokyky.

 

Pohdittavaksi

 

  • Mitä olet viimeksi tehnyt toisella tai uudella tavalla?
  • Kyllästytkö helposti jos joudut toistamaan asioita aina uudestaan samalla tavalla?
  • Millaisia ratkaisuja olet kehittänyt selvitäksesi hankalista tilanteista?
  • Oletko mielestäsi luova henkilö?

 

Miten voit hyödyntää luovuutta lastenkasvatuksessa?

 

  • Kehittele ja kokeile uusia tapoja toimia arkisissa tilanteissa (jotka eivät tähän mennessä ole sujuneet hyvin)
  • Ota lapsi mukaan ruoanlaittoon ja keksikää yhdessä uusi ruokalaji
  • kun lapsi kiukuttelee, tee jotain täysin päinvastaista kuin mitä olet aiemmin tehnyt
  • Tee lasten kanssa jotakin uutta, mitä ette ole koskaan tehneet (esittäkää pantomiiminäytelmä, lähtekää tutkimusmatkalle johonkin uuteen paikkaan, järjestäkää taidenäyttely…)

 

Tykkää ja jaa somessa